vrijdag 26 februari 2010

Rijstpap in de ultrapro


Supergemakkelijk dessert !  Even de ingrediënten mengen, in de ultrapro doen en 2u laten garen in de oven.  Je hebt er geen omkijken naar !  Niet aangebakken, niet roeren en succes verzekerd !  Proberen dus !

Nodig :
* 1 L melk
* 100 gr suiker
* 100 gr rondkorrelige rijst (dessertrijst, ongekookt)
* enkele druppels vanille essence

Giet alle ingrediënten in de ultrapro 2L.  Meng en zet vervolgens zonder deksel gedurende ongeveer 2u in de oven op 180°C.
De rijst is gaar als de mengeling romig is en er nog een beetje vloeistof in overblijft.

Simpel en o zo heerlijk !

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik lust zo graag rijstpap, maar maak het nooit veel omdat het zo'n gedoe is. Je moet er steeds bij blijven en achteraf is het een hele tijd schrobben, voor de bodem van de pot weer proper is. Ik ben dus heel dankbaar voor dit recept, het was heerlijk en heb het nu al twee dagen achter elkaar gemaakt, omdat het zo makkelijk is :o)