zondag 9 januari 2011

Wafeltjes met rozijntjes en appel


Een variant op het gewone vanillewafeltje.  Wedden dat je scoort met deze wafeltjes met rozijntjes en appel ?  Ze zijn nl. heerlijk zacht en vochtig van binnen.

Nodig :
  • 500gr zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 250gr boter
  • 250gr griessuiker
  • 2 eetlepels vanillesuiker of 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 150gr rozijnen
  • 2 jonagold appelen
Zo doe je het :
  • Smelt de boter in de microplus schenkkan
  • Meng de suiker, het zout en de vanillesuiker in de mengkom pro
  • voeg de gesmolten boter toe.  Goed mengen.
  • voeg de 4 eieren toe en meng.
  • Doe er de gezeefde bloem bij en meng met de menglepel.
  • Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snij in grove stukken.
  • Doe de stukken appel in de quickchef en draai tot je hele fijne stukjes appel hebt.
  • Voeg dit bij het deeg.
  • Doe er de rozijnen en de melk bij en meng tot alles homogeen is.
  • Dek af met het deksel en zet minstens een half uur koel weg.
  • Warm het wafelijzer en schep een lepel deeg per wafel.  Bak af tot ze goudgeel zijn.
  • Je kunt de wafels zo groot of klein maken als je wilt.
  • Bewaar ze in een goedsluitende Tupperware doos.
Smakelijk !

1 opmerking:

Anoniem zei

ze zijn inderdaad erg lekker! En makkelijk!