dinsdag 7 september 2010

Pesto


Tupperware benodigdheden :
  • maatbeker of recipient van de quickshaker
  • kaasmolen
  • mengkom
  • quickchef
  • culinaire olie basilicum
  • eventueel microgourmet en cubychef
Nodig voor het recept :
  • 1 struikje verse basilicum
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • look
  • zout en peper
  • culinaire olie basilicum
Zo doe je het :
  • meet 500ml basilicumblaadjes in de quickshaker en doe in de quickchef
  • meet 60ml pijnboompitten af
  • meet 60ml geraspte parmezaanse kaas af
  • meet 120ml olijfolie af
  • Doe dit alles samen met 1 of 2 teentjes look (uitgeperst) in de quickchef en draai tot je een homogene massa bekomt.
  • Kruid met peper en zout en 5 à 7 druppels culinaire olie basilicum (naar eigen smaak)
  • Klaar !  Je kunt dit serveren met pasta of een tomatensalade of zoals op de foto met krielaardappelen en blokjes kaas.
Op de foto hierboven is de pesto geserveerd met gestoomde krielaardappelen (17 minuten in de microgourmet op 630 W) en blokjes emmentaler kaas (met de cubychef gesneden).

Smakelijk !

Geen opmerkingen: