zondag 21 oktober 2012

Blitse Lasagna in de microplus

Ik weet het ... lasagna maak je in de oven, niet in de microgolfoven.  Maar ... soms moet het bij mij al eens snel gaan en dan is dit recept niet slecht.  Binnen het half uur tover je een huisgemaakte lasagna op tafel.

Nodig :
  • 300gr gehakte diepvriesspinazie (of vers gemaakte en uitgelekte spinazie)
  • 8dl tomaten in stukjes (in blik)
  • 350gr seitan-, tofu- of quorngehakt
  • 2 koffielepels provençaalse kruiden
  • 2 koffielepels balsamico azijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • cayennepeper
  • 125gr geraspte parmezaan
  • 250gr ricotta kaas
  • 2dl sojaroom
  • olie
  • 250gr lasagnevellen
  • zout
Zo doe je het :
  • Ontdooi de spinazie in de microgolf in een geschikte micro+ of ultra pro kom
  • Doe de tomaten en het gehakt in het micro+ schenkkannetje van 1L of 1,5 L en vermeng
  • Doe er de kruiden, azijn, suiker, olijfolie, peper en zout bij en maak de saus door en door warm in de microgolf.
  • Vermeng ondertussen 100gr parmezaanse kaas met de ricotta, spinazie en sojaroom.  Kruid met wat peper en zout.
  • Bestrijk de micro+ of ultrapro schaal met wat olie en een beetje tomatensaus.  Leg hier de lasagnevellen op.
  • Vul de schaal verder door afwisselend spinaziesaus, lasagna, tomatensaus, lasagna ... te verdelen.
  • Bewaar wat tomatensaus voor de bovenste laag.
  • Deksel erop en 10 minuten op volle kracht.
  • Deksel eraf, rest van de parmezaanse kaas erover en zonder deksel nog 5 minuten op volle kracht.
  • Laten nagaren en controleren of de lasagnevellen zacht zijn.
Smakelijk !

Recept uit : Vegetarisch koken in 30 minuten van Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Geen opmerkingen: