Nodig :
- 300gr gehakte diepvriesspinazie (of vers gemaakte en uitgelekte spinazie)
- 8dl tomaten in stukjes (in blik)
- 350gr seitan-, tofu- of quorngehakt
- 2 koffielepels provençaalse kruiden
- 2 koffielepels balsamico azijn
- 1 koffielepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- cayennepeper
- 125gr geraspte parmezaan
- 250gr ricotta kaas
- 2dl sojaroom
- olie
- 250gr lasagnevellen
- zout
- Ontdooi de spinazie in de microgolf in een geschikte micro+ of ultra pro kom
- Doe de tomaten en het gehakt in het micro+ schenkkannetje van 1L of 1,5 L en vermeng
- Doe er de kruiden, azijn, suiker, olijfolie, peper en zout bij en maak de saus door en door warm in de microgolf.
- Vermeng ondertussen 100gr parmezaanse kaas met de ricotta, spinazie en sojaroom. Kruid met wat peper en zout.
- Bestrijk de micro+ of ultrapro schaal met wat olie en een beetje tomatensaus. Leg hier de lasagnevellen op.
- Vul de schaal verder door afwisselend spinaziesaus, lasagna, tomatensaus, lasagna ... te verdelen.
- Bewaar wat tomatensaus voor de bovenste laag.
- Deksel erop en 10 minuten op volle kracht.
- Deksel eraf, rest van de parmezaanse kaas erover en zonder deksel nog 5 minuten op volle kracht.
- Laten nagaren en controleren of de lasagnevellen zacht zijn.
Recept uit : Vegetarisch koken in 30 minuten van Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Geen opmerkingen:
Een reactie posten