zondag 14 oktober 2012

Pompoensoep

De herfst is in het land en alles kleurt geel, oranje en bruin.  Ik hou er wel van !

De herfst verwelkomt ook de pompoen, een veelzijdige groente waar je veel kanten mee uit kan.

Pompoensoep blijft een topper en dit is een heel simpel recept.

Heb er deze keer geen foto bij.

POMPOENSOEP

Nodig :
  • olijfolie 
  • 3 ajuinen
  • 3 selderstengels
  • 2 wortels
  • 1 knoflookteentje
  • een halve pompoen (ongeveer 1,5 kg)
  • een beetje kardemon (optioneel)
  • kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • groentenbouillon
  • peper en zout
  • beetje nootmuskaat
  • paar puntjes smeerkaas
Zo doe je het :
  • schil de pompoen, ontdoe hem van de pitten en draden en snij hem in blokjes
  • snipper de ui en knoflook
  • snij de wortel in blokjes
  • snij de selderstengel in stukjes
  • verwarm in een grote pot de olijfolie en fruit er de ui en look in
  • doe er de overige groenten bij en roer goed.  Laat even stoven.
  • doe er 3 liter water bij met de groentenbouillon.  Ik gebruik bouillonpoeder, maar kan natuurlijk ook verse bouillon of bouillonblokjes zijn.
  • Doe er het kruidentuiltje bij en een snufje kardemon
  • laat ongeveer 35 minuten koken
  • als de groenten gaar zijn, het kruidentuiltje verwijderen en de soep samen met de smeerkaaspunten mixen
  • eventueel bijkruiden met peper & zout en een klein beetje nootmuskaat
Smakelijk !

Geen opmerkingen: