zondag 30 oktober 2011






Zoete Courgette cake met amandelen

Benodigdheden:

·        1 courgette
·        350gr suiker
·        250ml maïsolie
·        3 eieren
·        1 snufje zout of bicarbonaat
·        1 ½ tl koekkruiden of speculooskruiden
(mengsel van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel)
·        300gr zelfrijzende bloem
·        1 tl bakpoeder (eventueel)
·        200gr amandelpoeder (of andere fijn gemalen noten)

Bereiding:

·        Haal de rooster uit de oven en verwarm voor op 180°C
·        Rasp de courgette in de mengkom
·        Doe er de suiker, de olie, de eieren, het zout, de koekkruiden bij en meng alles.
·        Zeef de bloem met het bakpoeder en de amandelpoeder en meng.
·        Meng dit door het courgette mengsel tot een deeg.
·        Spoel de multiflexvorm(en) om met koud water en vul ze met het deeg.  In geval je de mini-vormen gebruikt is het handig om het deeg in de squeeze-it te doen en zo de vormpjes te vullen.
·        Zet in de oven en bak af.  Kleine vormpjes hebben ongeveer 15 minuten nodig.  Grotere vormen ongeveer 1 uur.
·        Deze cake kan ook in de mini-cocquôtes gebakken worden

Smakelijk !!


Geen opmerkingen: