donderdag 12 november 2009

Broodpudding


Als je oud brood liggen hebt, is het zonde om het weg te gooien, dus maken we er deze gemakkelijke broodpudding mee.


Nodig :

400 gr brood in stukjes

750ml melk

3 eieren

1 zakje vanillepudding

anderhalve tas suiker (meer of minder naargelang hoe zoet je hem wil)

eventueel wat vanillesuiker erbij

1 à 2 handjes rozijnen, krenten of ander gedroogd fruit (zoveel je er zelf in wenst)

125 gr boter

1 appel in blokjes


Als extra smaakmaker kun je er bijdoen :

vanille essence druppels of

orange essence druppels (culinaire olie tupperware) of

koekkruiden/ speculooskruiden of een paar druppels hartige mix (culinaire olie tupperware)


Bereiding :


Verwarm de oven voor op 180 °C

Scheur het brood in stukjes en doe het in een mengkom

Meng de melk met de eieren, suiker, vanilliepudding en eventuele smaakmakers

Giet dit over het brood en meng. Laat dit even staan zodat het geheel kan weken.

Maak de boter zacht en meng dit eronder. Doe er de rozijnen bij.

Schil de appel, ontdoe van het klokhuis en snij in blokjes. Meng dit onder het mengsel.


Spoel de multiflex vorm onder koud water af, zet hem op de rooster van de oven en vul hem met het mengsel. Schuif de rooster in de oven op richel 1 (onderaan) en laat de broodpudding 40 minuten bakken op 180°C. Ik gebruik hete lucht, maar het kan ook met boven- en onderwarmte.


Als de broodpudding klaar is, uit de oven halen en 5 minuten laten rusten. De broodpudding ontvormen en laten afkoelen op een rooster.


Smakelijk !



Geen opmerkingen: