vrijdag 23 oktober 2009

Rijstsalade


De voorbije weken heb ik dit gerechtje klaargemaakt op mijn party's. Dit vooral om het gemak van de rijstkoker te demonstreren.


Nodig :

150gr rijst + 300ml water

200gr boontjes uit blik

2 tomaten in stukjes gesneden


Bereiding :


  • Doe de rijst en het water in de rijstkoker van Tupperware en sluit het deksel

  • Zet de rijstkoker 10 à 12 minuten in de microgolfoven op volle kracht en laat 2 minuten nagaren. Doe het deksel open, roer even en laat afkoelen.

  • Voeg daarna de uitgelekte boontjes en de tomaten toe en overgiet met onderstaande vinaigrette

Vinaigrette



  • meng 100ml slaolie met 200ml olijfolie (of minder naargelang de hoeveelheid rijst)

  • voeg 1 koffielepel mosterd toe

  • voeg 1 koffielepel balsamico-azijn toe

  • voeg peper en zout toe

  • voeg 1 koffielepel rode pesto toe

  • voeg zongedroogde tomaatjes in stukjes toe

  • snipper 1 sjalotje en 1 teentje look in de hak-m-snel en voeg toe

  • doe alles in de quickshaker en even shaken.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoeveel water voeg je aan de rijst toe?

Hilde zei

Dubbele hoeveelheid Anoniem. Dus 150gr rijst + 300ml water