donderdag 7 januari 2010

Vanillewafeltjes



Benodigdheden:

• 400gr zachte boter + wat boter om het wafelijzer in te vetten

• 6 eieren

• 500gr zelfrijzende bloem

• 400 gr suiker

• 2 zakjes vanillesuiker of 50gr zelfgemaakte vanillesuiker

• Enkele druppels vanille essence naar smaak

Bereiding:

• Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa (dit gaat het best met de keukenrobot)

• Voeg één voor één de eieren toe.

• Voeg de vanille essence toe.

• Zeef de bloem met de patisseriestrooier en klop beetje per beetje onder het deeg.

• Doe het deeg in de mengkom 3L en sluit af met het deksel.

• Zet de kom minstens 2 uur in de koelkast.

• Vet het wafelijzer in met de patisserieborstel en laat goed warm worden.

• Schep er kleine porties van het deeg op en bak de wafeltjes goudbruin.



U kunt deze wafeltjes bewaren in elke hermetisch sluitende tupperware doos.



Smakelijk !!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het hele huis ruikt zo heerlijk nadat ik deze wafeltjes gebakken heb en de smaak is ook overheerlijk! Dit wordt zeker een nieuw familierecept, bedankt :o)