donderdag 7 januari 2010
Vanillewafeltjes
Benodigdheden:
• 400gr zachte boter + wat boter om het wafelijzer in te vetten
• 6 eieren
• 500gr zelfrijzende bloem
• 400 gr suiker
• 2 zakjes vanillesuiker of 50gr zelfgemaakte vanillesuiker
• Enkele druppels vanille essence naar smaak
Bereiding:
• Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa (dit gaat het best met de keukenrobot)
• Voeg één voor één de eieren toe.
• Voeg de vanille essence toe.
• Zeef de bloem met de patisseriestrooier en klop beetje per beetje onder het deeg.
• Doe het deeg in de mengkom 3L en sluit af met het deksel.
• Zet de kom minstens 2 uur in de koelkast.
• Vet het wafelijzer in met de patisserieborstel en laat goed warm worden.
• Schep er kleine porties van het deeg op en bak de wafeltjes goudbruin.
U kunt deze wafeltjes bewaren in elke hermetisch sluitende tupperware doos.
Smakelijk !!
Labels:
bake to basics
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Het hele huis ruikt zo heerlijk nadat ik deze wafeltjes gebakken heb en de smaak is ook overheerlijk! Dit wordt zeker een nieuw familierecept, bedankt :o)
Een reactie posten