donderdag 7 januari 2010

Lasagna in de ultra pro



Benodigdheden:

• Lasagnabladen

• 1 courgette

• 1 aubergine

• olijfolie

• 2 bolletjes mozarella (eventueel met buffelmelk)

• Geraspte parmezaan

• 2 blikken tomaten in stukjes

• 2 (of meer) teentjes look

• 1 ui

• 1 bosje basilicum of culinaire olie Basilicum van Tupperware

• 200ml (soya)room

Bereiding:

• Mix de basilicumblaadjes met de olijfolie of doe in olijfolie een 15-tal druppels culinaire olie basilicum (naar smaak)

• Snij de aubergine in schijfjes en bak ze in olijfolie in een pan of grill ze. Zo verliezen ze hun bittere smaak. Laat uitlekken op keukenpapier.

• Snij de courgette in schijfjes

• Snipper de ui en look fijn. Doe wat olijfolie in een kom en fruit hierin de ui en look. Doe er de tomaat in blik bij, kruid met peper en zout. U kunt ook nog wat druppels basilicum culinaire olie in de olijfolie doen voor je de ui fruit. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.

• Snij de mozarella in schijfjes en rasp de kaas met de kaasmolen.

• Wrijf de ultrapro in met de patisserieborstel met het mengsel van olie en basilicum.

• Doe hierop een dun laagje tomatensaus en leg hier lasagnabladen op. Besmeer de lasagnabladen weer met de olijfolie met basilicum.

• Leg hier schijfjes aubergine op en een laagje tomatensaus.

• Weer lasagnebladen ingewreven met de olie

• Hierop een laagjes mozarella

• Vervolgens weer lasagnebladen met olie

• Hierop tomatensaus en een laagje courgette enz…

• Eindig met tomatensaus en een laagje mozarella.

• Overgiet met 1 doosje room

• Doe er de geraspte kaas op

• Zet 45 minuten in een oven van 180 – 190°C.


Smakelijk !!

Geen opmerkingen: