woensdag 29 december 2010

Glühwein

Niets zo lekker en hartverwarmend in de koude wintermaanden als een glaasje zelfgemaakte glühwein.

Nodig :
  • 500ml rode wijn
  • 1 sinaasappel in 4 stukken
  • 1 citroen in stukken
  • 100gr griessuiker of minder indien U dit te zoet vindt
  • 1 stokje kaneel
  • 4 kruidnagels
Werkwijze :
  • Snij de sinaasappel in stukken en prik 4 kruidnagels in de stukken
  • Snij ook de citroen in stukken
  • Doe de wijn met alle ingrediënten in de microplus schenkkan
  • Laat 7 minuten opkoken op volle kracht.  Even roeren
  • Laat nog eens 5 minuten sudderen op halve kracht.
  • Giet door een zeef en serveer of hou de glühwein warm in een thermos.
Proost !

Geen opmerkingen: