Nodig :
- 500gr zelfrijzende bloem
- snufje zout
- 250gr boter
- 250gr griessuiker
- 2 eetlepels vanillesuiker of 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 4 eetlepels melk
- 150gr rozijnen
- 2 jonagold appelen
- Smelt de boter in de microplus schenkkan
- Meng de suiker, het zout en de vanillesuiker in de mengkom pro
- voeg de gesmolten boter toe. Goed mengen.
- voeg de 4 eieren toe en meng.
- Doe er de gezeefde bloem bij en meng met de menglepel.
- Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snij in grove stukken.
- Doe de stukken appel in de quickchef en draai tot je hele fijne stukjes appel hebt.
- Voeg dit bij het deeg.
- Doe er de rozijnen en de melk bij en meng tot alles homogeen is.
- Dek af met het deksel en zet minstens een half uur koel weg.
- Warm het wafelijzer en schep een lepel deeg per wafel. Bak af tot ze goudgeel zijn.
- Je kunt de wafels zo groot of klein maken als je wilt.
- Bewaar ze in een goedsluitende Tupperware doos.
1 opmerking:
ze zijn inderdaad erg lekker! En makkelijk!
Een reactie posten