Zoete Courgette cake met amandelen
Benodigdheden:
· 1 courgette
· 350gr suiker
· 250ml maïsolie
· 3 eieren
· 1 snufje zout of bicarbonaat
· 1 ½ tl koekkruiden of speculooskruiden
(mengsel van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel)
(mengsel van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel)
· 300gr zelfrijzende bloem
· 1 tl bakpoeder (eventueel)
· 200gr amandelpoeder (of andere fijn gemalen noten)
Bereiding:
· Haal de rooster uit de oven en verwarm voor op 180°C
· Rasp de courgette in de mengkom
· Doe er de suiker, de olie, de eieren, het zout, de koekkruiden bij en meng alles.
· Zeef de bloem met het bakpoeder en de amandelpoeder en meng.
· Meng dit door het courgette mengsel tot een deeg.
· Spoel de multiflexvorm(en) om met koud water en vul ze met het deeg. In geval je de mini-vormen gebruikt is het handig om het deeg in de squeeze-it te doen en zo de vormpjes te vullen.
· Zet in de oven en bak af. Kleine vormpjes hebben ongeveer 15 minuten nodig. Grotere vormen ongeveer 1 uur.
· Deze cake kan ook in de mini-cocquôtes gebakken worden
Smakelijk !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten