Een supergemakkelijke taart is dit waar je gegarandeerd succes mee oogst !
Nodig :
- 1 bladerdeegtaartvorm (kant en klaar te koop)
- 1 groot blik peren op sap
- 2 zakjes vanillesuiker (of 2 lepels zelfgemaakte vanillesuiker)
- 80gr kristalsuiker
- 2 eieren
- 3dl room
- 1/2 pakje speculoos
- amandelschilfers
- eventueel een snufje kaneel
Werkwijze :
- Rol het bladerdeeg uit, leg het in de multiflex vorm en doorprik een paar maal met een vork.
- laat de peren uitlekken en maak inkepingen aan de bolle kant
- breek de speculooskoekjes in stukjes en leg deze op het bladerdeeg
- leg de peren op de speculoos met de punten naar het midden
- maak een deeg van de room, suikers, eieren en eventueel kaneel. Klop dit op en giet over de peren.
- bak 30 minuten op 180°C
- strooi de amandelschilfers over de taart en bak nog eens 15 minuten op 180°C
Smakelijk !
3 opmerkingen:
supereenvoudige taart maar megalekker vooral met een bolletje vanille-ijs erbij!
Spijtig genoeg is mijn taartje mislukt.
Als je zegt, klop dit op. Wat bedoel je dan? Ik heb het met de klopper van mijn mixer ongeveer 5 min geklopt. Ben ik hier in de fout gegaan?
Normaal gezien niet. Ik klop het op met de speedy chef van Tupperware.
In welk opzicht was de taart mislukt ?
Een reactie posten