dinsdag 29 december 2009

Chocoladeglaasje met peer



Benodigdheden :

• 2 rijpe peren
• 1 citroen
• 2 eieren
• 250g mascarpone
• 200g melkchocolade
• 6 zandkoekjes
• 1 eetlepel vanillesuiker

Zo doe je het :

Schil de peren, ontdoe ze van klokhuis en leg ze in de ultraplus schotel. Besprenkel ze met het sap van 1 citroen en bestrooi met de vanillesuiker. Doe het deksel op de ultraplus en zet de peren gedurende 15 minuten in een warme oven van 200°C Laat vervolgens afkoelen en snij ze fijn in de quickchef.

Maak de koekjes fijn met de kaasmolen.

Smelt de chocolade in het microplus schenkkannetje gedurende 4 minuten op halve kracht. Omroeren en eventueel nog eens terugzetten. Pas op dat de chocolade niet verbrandt.

Scheid het eiwit van het eigeel.

Klop het eigeel op met de mascarpone en meng er de chocolade onder.

Klop het eiwit stijf op en meng voorzichtig onder de bereiding.

Doe de bereiding in de squeeze-it en

Vul de glaasjes in lagen als volgt :

• Laagje peer

• Laagje koekjes

• Laagje chocolade

• Laagje koekjes

• Laagje peer

• Laagje chocolade

Laat 4u rusten in de koelkast en versier eventueel met een aardbei of andere vrucht.

Geen opmerkingen: